Kuba part 2

Här kommer del två i Kuba-bilder. Tyvärr inte med allt som utlovats, men desto fler gatubilder HEHE vet att ni vill ha det ;))))))).
 
 
 
Dag två flyttade vi in på hotellet som tillhörde skolan där vi skulle gå. Studentkorridoren vi trodde skulle bli vårt hem fanns inte och hade aldrig funnits, det var på Hotel Comodoro vi skulle bo, ett lyxhotell i yttre Havanna. Jahapp tänkte vi och snörpte på munnen medan vi hälsade på vår städerska. Vi hade inte riktigt planerat att leva nåt lyxliv tillsammans med andra bleka turister men okejdå tyckte vi ändå när vi såg att det fanns fem pooler.
Men innerst inne kändes det ändå så kefft att göra sin hitta dig själv-resa på ett jävla turistkomplex.
Så vi var aldrig där, vi sov där och några få gånger låg vi vid poolen som ändå var asäcklig, det flöt omkring bröd och glas och vattnet var hysteriskt kallt.
 
 
Här har vi i alla fall Kajsa en gång när hon trotsade bilden av sig själv på Havannas gator med lite fattiga människor runt sig.
 
 
Varje dag tog vi en colectivo in till Habana Vieja, det kostar 6 kronor och man kan åka i princip hur långt som helst inom Havannas gränser. Första gången fick vi betala 18 kr eftersom dom lurade oss men sen var vi väldigt pressade till att inte betala för mycket och känna oss förlöjligade, vi fick lite lektioner av en enarmad kuban om på vilket sätt man ska skrika om man vill betala så lite som möjligt. Tror det fungerade bra.
 
 
Här står Kajsa i gamla Havanna i en lagom poserande position.
 
 
Söt va
 
 
boyzen spela lite fotboll med jättebra mål.
 
 
Här är vi på väg från skolan för första gången om jag in minns helt fel. Kaxi tjej
 
 
Detta är på en av våra mest besökta restauranger, ett paladar i ett trapphus där man fick välja mellan fisk kött eller gris. För det mesta var det inte så mycket att välja på eftersom två av alternativen oftast var slut.
I alla fall ett väldigt vackert ställe att äta på och om man betalade med kubanska pesos så kostade en fett stor tallrik ca 9 kronor.
 
 
Här skulle vi säga hejdå till Nadja och Emilia som åkte hem två dagar efter att vi kom, dom hade varit där och dansat salsa i två veckor och samlat på sig en hel del barbröstade kubaner att ta farväl av.
 
 
Vid fyra-tiden var jämt alla kids ute på gatorna efter skolan och skrek och sprang omkring. Kändes lite som att vara på en skolgård vart man än gick. Fast det är ju rätt trevligt ändå.
 
 
Det får vara nog för idag! Nu ska jag åka och kolla in min papis nya hem i Blåsut och sen däcka någonstans för jag är så jävla trött.
OVER N OUT
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback