GLAD PÅSK FAN

Mina polare samt familj har lämnat Stockholm men jag är kvar. Mamma är visserligen här någonstans och lurar men jag har inte sett till henne på flera dagar. Vi har olika rutiner så att säga. I går morse hade hon i alla fall lämnat en lapp om att det fanns två burkar sill till mig i kylen och jag insåg att det var påskafton. Jag har aldrig riktigt förstått vad man förväntas göra på påsk, i år tillbringade jag högtidsdagen med att äta upp godiset avsett för påskkärringarna som aldrig dök upp och att plugga planlöst inför högskoleprovet. Framåt eftermiddagen slog jag på stort och gick upp en trappa till Arvid och fick även tillfälle att umgås med Oskar som har varit ute och flängt på andra sidan jorden hela vintern. KUL. Vi föflyttade oss till El Mundo framåt kvällen, jag tittade på när killarna spelade Backgammon och försökte förgäves förstå vad spelet egentligen går ut på. Den som lyckas lära mig spela är jag evigt tacksam. Jag var på väg hem i rimlig tid men halkade in på Matkultur, det blev sommartid och klockan var plötsligt mycket. Nu när helgen har passerat och hyllorna börjar glesna i kylskåpet tänker även jag bege mig och som vanligt är Dalarna destinationen. Jag hängde där lite mer ofta för två år sedan och folk tror fortfarande att jag bor där. Det gör jag alltså inte utan det är mormor och sommarstugan som lockar. Så om en stund åker jag...

...ska bara ganka lite n00bs först! Näää där lurade jag er allt! Har ju bara de här crazy hörlurarna med mikrofon för att alla andra jag brukar sno har försvunnit med familjen till landet xD. HAHA. Hur tokit hade inte det varit liksom?? Att jag som är värsta hippa bruden med en hel del coola kompisar och viktiga saker att göra skulle spela dataspel. Säger bara LOL (laughing out loud)  


Typ som en söndag

Sitter i detta nu och försöker importera bilder från mobileo. ATT DET ÄR SÅ KRÅNGLIGT. Nu tror jag i alla fall att senaste mobilbildsskörden ligger i tryggt förvar på hårddisken. Det finns mycket intressant i denna bildström som sträcker sig tillbaks till 2010, någon dag ska jag leta fram det bästa och lägga upp här. Men vi börjar med helgen. I dag skuttade jag och Mathilda upp ur sängen hos mig, superpigga och fräscha efter en lugn hemmakväll. Framåt eftermiddagen drog Mathilda till Åland och jag till familjen Lindqvist-Moritz-Vall för att påskpyssla. Vi målade ägg och åt lösgodis. 
Fint va! Jag blev i alla fall jättenöjd med vad jag och mina darrande bakishänder lyckats ådstadkomma. Det skulle bli en kyckling med lite grönt hår men ni vet hur det är med konst och hur man ofta byter spår under skapandeprocessen. Sedan tog jag en prommis och hämtade upp mitt pass som tydligen hade blivit kvar under någon bro i går natt men lyckligtvis dykt upp hos Assar i baren. Funderade på att leta upp Emil Samuelsson som har mitt gamla pass i sin ägo sedan emmabodafestivalen 2009  när jag ändå var i farten, men det får nog vänta några år till. 
Sedan gick jag tillbaks tillbaks till Skånegatan och hängde med två kärlekspar och deras gosedjur.
Här hjälpte jag Susanna att ta en dagens outfit-bild 
 
Jag vandrade sedan vidare för att möta upp mor på Beijing 8 men där var det minsann inte öppet. Jag hade verkligen sett fram emot de där broccoligrejerna med vitlök och blev lite ledsen. Vi åt i stället på någon vietnames på Södermannagatan, där var det god mat men märklig personal. Sedan traskade jag hem och tänker nu fortsätta låtsas att det är söndag och festa loss på ett påskägg jag hittade på skrivbordet i morse. Lite fantasilöst gömställe kan tyckas, men aja.
 
PUSSAR OCH KRAMAR FRÅN KLARA
 

vi ska festa :D

 

Wensdei

Hej

Blidde ofrivilligt ledig denna onsdag efter att ha iggat vre i går. Så idag va jag med Hugo hela morgonen, köttade lite på forskis, gick på fotografiska med papi och lagade paj med mina zambos. Nu ligger vi i soffan och slötittar på terminator i väntan på honey booboo. Har blivit så sjukt bra på att göra grejer på dagarna tror jag.

I går provjobbade jag på fotografiska och så vitt jag förstår fick jag jobbet för de har skickat något anställningsavtals-liknande mail men det är inte direkt klar kommunikation.

Nu började hbb!!! Puss E>


Måndagar och tisdagar

Nu har jag efter ungefär en månad som bloggsuperstjärna insett att måndagar och tisdagar är svårast att skriva på och om. Dessa två dagar har jag förutom att röra mig mellan mina just nu tre fasta punkter, skolan, hemmet och Eriksdalsbadet ägnat mig åt en hel del existensiella funderingar. Vem är jag? Vad är mitt syfte här på jorden? Kommer jag någonsin klara bana 82 på Candy Crush? Och så har jag så smått börjat omvärdera mina planer inför hösten. Jag kanske också vill läsa 30 högskolepoäng för att sedan resa till typ Indien och finna mig själv. Det verkar trots allt vara ett vinnande koncept. Jag kanske har varit nog alternativ med mina folkhögskoleår (oj vad jag ska beklaga mig över konceptet folkhögskola här när jag är klar där ute). Oftast är det nog bäst att bara följa strömmen.
 
Nu ligger jag fastklibbad i skinnsoffan med datorn på magen efter att ha skolat, ätit påsklunch (sill OCH ägg mmm) och tränat. När jag tränar vid tretiden som i dag, är det oftast  bara jag och högstadiekids i omklädningsrummet och jag får tjuvlyssna på massor av svåra tonårsdilemman. Det blir bättre snart mina små lamm, vill jag säga. Fast blir det det? Jag vet inte om jag borde bli orolig när mina vänners och mina relationsdraman påminner så pass mycket om dessa femtonåringars. Jag tröstar mig själv med att jag är tonåring i nästan en månad till och alltså har en hel del tid på mig att växa upp.
 
Nu är det hur som helst onsdag och roligheterna kan börja igen. I kväll ska jag till exempel äta dumplings. Det kan bli kul!

ELLUB

Hej mina vänner.
 
I dag klev jag upp tidigt och åkte till Sumpan och hade en lektion, sen åkte jag hem igen för att hänga med Hugo i några timmar, sen tillbaks till Sumpan och nu är jag på plats i sängen igen. Dagen var bra!! Åt en numer ännu dyrare bulle på LouieLouie och nästan ingen slogs på lektionen.
På grund av detta ständiga flängande via södra station så har jag typ börjat bli lite "bekant" med några få personer som håller till där. Med bekant menar jag typ att vi ler igenkännande mot varandra och låtsasskrattar åt att jag kommer springande igen.
1. En tiggare som sitter vid utgången och säger TJENA TJENA, har inte gett henne några pengar än men vi vinkar typ lite ibland.
2. De två telenorsnubbarna som har slutat försöka ge mig en sån där goodiebag med kontankort i, utan säger i stället "NÄ det är hon som inte ska ha".
3. Mannen som står i Wienerkonditoriet där jag köper bulle varannan dag eftersom mitt sockerbehov är helt jävla brutalt när jag kommer hem från jobbet.
  
Detta är typ de enda nya kontakterna jag knutit på hemmaplan det senaste halvåret om man inte räknar elever eller hemtjänst-brukare. Måste nog hitta lite nya fräscha kompisar.
 
Förresten, kom på att jag nog inte borde räkna eleverna och brukarna som nyknutna kontakter. Kan tänka mig att de inte direkt ser mig som en ny kompis utan bara ännu ett irriterande moment som kliver in och gör livet mer komplicerat än vad det brukar vara. Det är en av de jobbiga grejerna med att jämt vara inhoppare/vikarie.
Alla man träffar väntar ju bara på att få tillbaks den urprungliga läraren/hemtjänstpersonalen. Jag är alltid lite sämre på sysslorna än vad de är vana vid och därför uppstår också ett konstant missnöje. 
 
Jaja det är väl inte direkt konstigt att jag inte är bäst inom något arbetsområde än med tanke på min ringa ålder men det vore ju inte helt fel att nån gång ha ett jobb där övrig personal kan rikta sig till mig när det är något som behöver lösas eller liknande.
 
Apropå jobb fick jag just ett mail från fotografiska angående anställningintervju. SYND ATT JAG MÅSTE JOBBA JUST DÅ.
 
fuck life.
 
Nu ska jag hem till papi och äta middag med hela min familia och sen till Hökis å baka bullar.
Fan vad jag tjatar om bullar kanske har fått bulLimi XD.
 
 
 
Hejdå!!

Guds dag

I dag är det söndag och jag är av den bestämda uppfattningen att söndagar är ett sorgligt fenomen. Allt är stängt, internet är tråkigt, instagram är tråkigt och jag själv är ta mig fan tråkigast av alla. Dessutom lider jag allt som oftast av någon slags placebobakfylla. Denna söndag har jag trots allt haft det rätt bra. Jag, Susanna och André skulle på en loppmarknad på Drottningatan vilken visade sig vara stängd, vi gick till Old Touch där det också var stängt, samma gällde för den andra dyra vintagebutiken som ligger precis bredvid. Jag och Susanna begav oss tillbaks till Söder och La Neta som vi ville testa. Även där var det stängt. Vi hamnade tillslut på Sonos där vi åt dagens sushi utan läka och lyssnade på den enda låten de spelar där på repeat. Skanstullsområdet kan man i alla fall lita på. Sedan gick vi till Skånegatan 53, hängde med resten av våra kompisar (Mathilda och Hugo) som trillade in en efter en, spelade lite Candy Crush, youtubade och pratade om analsex. Eller tog igen som det heter i blogguniversum. Nu ska jag äta en ananas som jag har spanat in i köket.

 


Kuba Part 3

 
Okej då gör vi detta för tredje gången nu då:
 
Här är ett exempel på normal bil-kondition. I bland var det hål i golvet på bilarna så hade man tappat något så hade det bara singlat ner på vägen. Men såhär ser det ju ut i de flesta sydamerikanska och asiatiska länder.
 
 
 
 
Det är i alla fall ingen svår uppgift att få till en piffig retrolook lol
 
 
Alla gick jämt runt med en romflaska i handen.
 
 
Detta kanske för er framstår som en flottig, äcklig macka men det var typ det godaste vi åt på hela resan, alla andra mackor var vitt bröd + stor typ falukovsskiva.
 
 
Här sitter vi på en av våra stammisbarer och utanför står Kubaner som inte har råd att komma in.
 
Här har vi bartendern
 
 
Här tar jag ett seriöst snack med min cigg.
 
Han ville ta en bild på chicas bonitas de Suiza. Det var inte så lätt att förklara att Sverige och Schweitz inte är samma land.
 
Jag i vårt favvotrapphus. Tycker jag kunde tagit med ett svärd för att fullända min outfit.
 
Kajsi och lite spexigt kakel
 
'
Här dricker vi lite kaffe på chanchullero, ni som varit i Havanna har säkert varit där och ni som ska dit kommer säkert besöka det. Vi åt där typ en gång om dagen och sen gick vi dit på kvällen också. Sjukt västerländskt men det behövde man väl då och då. Det var också här vi hängde lite med nån superkändis som heter Raul Paz som vi inte vet vem det är.
 
Nu ska jag springa ner till Lotus och träffa Klara! VI HÖRS <3
 
 
 

Hej hejklk

Det är lustigt det där att varje gång jag dricker alkohol efter ett lite längre uppehåll så blir det första fyllan all over again. Tyvärr följer inte bakfyllan samma mönster, i sådana fall hade den varit obefintlig och det kan jag inte påstå att den är i dag. Inte ens i närheten. I går var jag en sväng på grafikskolans partaj och det var länge sedan jag var under samma tak som så många människor i min bekantskapskrets. Det är knäppt hur många ytligt bekanta man faktiskt har lyckats skrapa ihop genom åren. Jag kom i alla fall till sans någorlunda tidigt och vinglade hem över Skanstullsbron. Min bästa fula tjocktröja blev kvar, tror även att jag fick med mig någon annans svarta halsduk i stället för min egen.
 
I morse när jag satt och åt jordnötssmör direkt ur burken och försökte fokusera blicken kom mor och viftade med en bunt deklarationspapper adresserade till mig. Jag förstod naturligtvis ingenting av dess innebörd eller vad det var meningen att jag skulle göra med dem, men visste att jag när alla andra får skatteåterbäring kommer jag ha restskatt att betala. Dubbelkollade i alla fall med föredetta bankkvinnan mormor som också satt vid frukostbordet. Jag hade tydligen helt fel och kommer att få tillbaks pengar i alla fall. Massor med pengar. Jag blev på lite bättre humör.
 
Nu ska jag trotsa bakfyllan och ge mig ut i världen. Tror att jag och Susanna ska fika som de ladies vi är. Först ska jag sminka över finnen som lyser  i pannan på mig (kanske kan maskera den som en bindi) och duscha mig i någon av mammas alla parfymer som luktar tvål. Resonerar som så att man kan ju i alla fall försöka vara fräsch på utsidan. 
 
Här är en bild på en annan dam jag har fikat med många gånger. Ni får låtsas att det är jag eller S på bilden.
 

LISTY

 

Vilken dag är det idag?

Lördag! Allan ska gå till sina jobb nu men jag får sitta kvar i soffan. LYX

Jag och ica-flaggan som André stal i natt.
(vet att det är provocerande med folk som äter jordgubbar till frukost men dessa kostar tio spänn)

Om du var en emoji vilken skulle du vara då?

Den röda masken med spretande tänder och skägg runt hela ansiktet. Troligen min mest använda.

Vad ska du göra ikväll?

Har inte bestämt mig, kanske dricka bärs!!!

Säg två bra uttryck:

1. Mulgum krysmot. So9 kom på det när vi var små och det betyder ungefär: Sov gott dröm sött vi ses i morgon jag älskar dig

2. Att gråta sönder sig, så kände jag kvällen innan jag flyttade hemifrån när jag packade ner alla mina saker i kartongerna, då grät jag så många timmar att jag till slut trodde min kropp skulle brytas ner till nåt slags salt pulver.

Vad blir du glad av få höra att du är?

Snabb, cool, lång (sistnämda har ej inträffat än)

Visa en bild du inte minns ha tagits:

Detta minns jag icke men verkar ha kul!
 
Minns ingen av bilderna från albumet "Susanna sover på lektionen"

Vem saknar du?

Malin, Fanny, Sofia & David väldigt mycket!

En bild på något som är asbra att ha:

google e helt ok
 

En outfit som är ovanlig för dig att ha på dig:

Detta kommer jag förhoppningsvis inte ha på mig igen. Skulle vara konstigt.
 
Vad är du bra på?

Diska snabbt, läsa mellan raderna, köpa saker på blocket och tradera, cykla i snönn, kräkas på fyllan.

Vad vill du ha?
En kattunge i förklädsfickan när man bakar bullar.

Vad tycker du är roligt?:
När alla är precis lagom fulla, öppna ett pack nyframkallade bilder, när kylen är full, se på honey booboo på tlc.

Vad är du dålig på?
Spara pengar, minnas namn på skådisar, städa.

Vad tänker du baka i veckan?

Hade verkligen inte planerat att baka nå

Hur ser du ut när du är nyvaken?
Luggen står rakt upp och mascara under ögona

Vem är du kär i just nu?
Hugan

Vad var det första du snodde?
Det absolut första var en cykelhjälm från furuviksparken där jag och min familj var när jag var typ 3/4. Tryckte ner den i min väska och sen när mamma hittade den och frågade så sa jag att jag mådde illa och var tvungen att gå och lägga mig. Bra taktik.

En bild då du dricker alkohol:

Hos Stina sommaren 2011

Vad har du tänkt göra länge men ej gjort?
Ta en bild på mitt ärr och skicka till trygg hansa, gå upp på vinden och lämna grejer, laga min moppe.

Vad bävar du inför?
Hösten, om jag inte hittar nåt nytt ställe å bo på, om jag inte hittar ett roligare jobb, om jag inte lär känna några nya kompisar, massa sådana tråkiga grejer.

Vad händer i helgen?
I går vare grafikskolefest som jag till slut bangade på, i kväll vet jag inte riktigt, i morgon ska jag, Klara och André träna hihi.

Är listan slut nu?
A

Nu ska jag se på Kill Bill 2 och sen gå ut i det vackra vackra vädret.


Är rätt glad egentligen

Sitter ensam på fik. Tanken på den grejen är så mycket bättre än vad det faktiskt är. Eller så är det jag som inte är van. Låtsas lite halvt som om jag har något viktigt att göra eller skriva när jag egentligen bara sitter här för att jag inte har någon lust att vara hemma eller ork att hitta på något vettigare. Och så ville jag ha en kanelbulle. Denna var något torr.

Det är jag och två lite för gamla och hippa mammor med spädbarn här. De väger och mäter bebisarna varje dag berättar de. Bebis A är 75 cm och bebis B är 73 cm. Båda följer sina längdkurvor trots att de är prematurer. De äter väldigt små riskakor. Nu åkte boobsen fram på båda mammorna. Vet inte riktigt vad jag tycker men man bör väl tycka att det är vackert och naturligt antar jag. 

Stalkade mina gamlingar från i somras på birthday.se. Ganska många har dött men inte de jag trodde. Nu ska jag logga in och ut lite från Facebook trots att det inte har varit roligt sedan 2008 och sedan springa till Hemköp och posta ett paket. Nu kommer ena bebisen, Salvador, krypande mot mig. Dags att börja röra mig, ska så småningom till föräldrahemmet för middagsmat och så vidare.


ja å ted

Hola compañeros.
I dag har jag :
 
  • Jobbat, åkte hem på lunchen idag pga lite dinero.
  • Legat i sängen med Hugo efter jobbet, vi såg bitchkram bland annat. Kanske inte så jättebra men helt klart underhållande.
  • Vare å tränat på kvällen, sprang tills jag typ ramlade av bandet, var blodröd i fejset ca 1 h efter.
  • Handlat mat på Willys Götgatan
  • Kom hem och då hade Allis gjort dagismat! Falukorv i ugn å potatismat. Det åt jag och drack mjölk. Å så såg vi på Masterchef vilket var, kombinerat med intagandet av falukorv, hysteriskt stressigt.
  • André kom hem och delade ut godis till oss. Typ som reyes fast lite lugnare. 
  • Vi tre satt i pyamas/morgonrock och såg på vår favoritkanal TLC och åt upp godiset.
  • Jag plattade mitt fårull, brukar inte göra det men har förstått att det måste man om man inte ska få kommentarer som "Alltså hon skulle ju inte ha sådär fult hår om hon bara la iiiiiiiite mer tid på det". Blev i alla fall inte nå lyckat. Ser ut som:
 
 
  • Har laddat ner massa film. Som jag ska se nu.
 
HEJ
 

tele

JAHA.
 
I dag när jag hade ännu en såndär ovärd håltimma så gick jag till ett askefft café i sumpan och åt en bulle. Om jag inte hade gått in på det där jävla cafét och kommit på att jag var kissnödig så skulle jag aldrig dragit ner brallorna så fort att mobilen ramlade ner och dog i toaletten. Skulle heller aldrig behövt suga ut toalettvatten ur laddningshålet och sen nästan kräkas när jag kom på vad fan jag gjorde. Men det var i ren panik. Var gör man inte för att rädda sin lilla bebis?
 
Nu sitter jag i alla fall här och ber å ber om att den ska fungera när jag startar om den. Något säger mig att den inte kommer göra det.
 
Jaja, annars får jag väl köpa min fjärde iphone inom loppet av 1,5 år. Tyckte väl att denna hade klarat sig lite väl bra hittils i mina slarvhänder. Tänk att allt jag äger, eller ens rör vid, jämt går sönder eller försvinner. Kan ju inte ha nånting! Precis när jag fått tillbaks min macbook från reparationen och när min systemkamera också gått sönder. Jag börjar ana att min far har rätt när han påstår att vi i vår familj inte borde ha dyra prylar. 
ÄEH SKITSAMMA. Kommer bli fett lack om mina banor på candy crush har försvunnit sen dock, det får inte hända.
 
Snart ska Allan gå på nån persisk nyårs-middag och jag ska stanna hemma och sortera mina saker ensam.
Hatar att vara ensam.
Hejdå
 
 

Tio år sedan

 
Jag har en fantastiskt ödmjuk attityd och Philip pratar fortfarande skånska.

Kuba part 2

Här kommer del två i Kuba-bilder. Tyvärr inte med allt som utlovats, men desto fler gatubilder HEHE vet att ni vill ha det ;))))))).
 
 
 
Dag två flyttade vi in på hotellet som tillhörde skolan där vi skulle gå. Studentkorridoren vi trodde skulle bli vårt hem fanns inte och hade aldrig funnits, det var på Hotel Comodoro vi skulle bo, ett lyxhotell i yttre Havanna. Jahapp tänkte vi och snörpte på munnen medan vi hälsade på vår städerska. Vi hade inte riktigt planerat att leva nåt lyxliv tillsammans med andra bleka turister men okejdå tyckte vi ändå när vi såg att det fanns fem pooler.
Men innerst inne kändes det ändå så kefft att göra sin hitta dig själv-resa på ett jävla turistkomplex.
Så vi var aldrig där, vi sov där och några få gånger låg vi vid poolen som ändå var asäcklig, det flöt omkring bröd och glas och vattnet var hysteriskt kallt.
 
 
Här har vi i alla fall Kajsa en gång när hon trotsade bilden av sig själv på Havannas gator med lite fattiga människor runt sig.
 
 
Varje dag tog vi en colectivo in till Habana Vieja, det kostar 6 kronor och man kan åka i princip hur långt som helst inom Havannas gränser. Första gången fick vi betala 18 kr eftersom dom lurade oss men sen var vi väldigt pressade till att inte betala för mycket och känna oss förlöjligade, vi fick lite lektioner av en enarmad kuban om på vilket sätt man ska skrika om man vill betala så lite som möjligt. Tror det fungerade bra.
 
 
Här står Kajsa i gamla Havanna i en lagom poserande position.
 
 
Söt va
 
 
boyzen spela lite fotboll med jättebra mål.
 
 
Här är vi på väg från skolan för första gången om jag in minns helt fel. Kaxi tjej
 
 
Detta är på en av våra mest besökta restauranger, ett paladar i ett trapphus där man fick välja mellan fisk kött eller gris. För det mesta var det inte så mycket att välja på eftersom två av alternativen oftast var slut.
I alla fall ett väldigt vackert ställe att äta på och om man betalade med kubanska pesos så kostade en fett stor tallrik ca 9 kronor.
 
 
Här skulle vi säga hejdå till Nadja och Emilia som åkte hem två dagar efter att vi kom, dom hade varit där och dansat salsa i två veckor och samlat på sig en hel del barbröstade kubaner att ta farväl av.
 
 
Vid fyra-tiden var jämt alla kids ute på gatorna efter skolan och skrek och sprang omkring. Kändes lite som att vara på en skolgård vart man än gick. Fast det är ju rätt trevligt ändå.
 
 
Det får vara nog för idag! Nu ska jag åka och kolla in min papis nya hem i Blåsut och sen däcka någonstans för jag är så jävla trött.
OVER N OUT
 
 

Hejåhå

Hej mina kära, sitter återigen i syslöjdssalen i Sundbyberg och halvsover, har hål i två h vilket är totalt värdelöst eftersom jag knappt hinner hem och det är väldigt lång tid att döda i en lektionssal. Igår jobbade jag här från nio till tre och sen hemtjänst fyra till elva. Det var hårt men jag överlevde.

I förrgår gick jag och André ner till snottys och träffade Kajsa och Elin (!), henne har jag inte träffat på typ sju månader. Vad konstigt det är att umgås med någon varje dag och ha full koll och sen plötsligt nästan glömma bort att personen existerar. Sen ses man igen och faller direkt in i samma matsals-jargong som man haft de senaste tre åren. Bra ändå, saknar att ha min standardroll i klassen och veta vad folk förväntar sig av mig.

Nu ska jag klottra lite mer på pappret framför mig och kanske våga mig ut i korridoren och upp i personalrummet men det tror jag inte. PUSS


Kvantitet före kvalitet

I dag måndag den 18 mars 2013 har jag gjort följande
  • Varit på Värmdö och vänt
  • Tränat denna arma kropp
  • Hittat ett vykort från Kuba på hallmattan, hade gett upp hoppet då resenärerna i fråga har varit hemma i en månad eller så nu, misstänker att den sena leveransen beror på att postnumret är fel. 116 68 är det som gäller för alla er som har kärleksbrev som väntar på att skickas. Tack för vykortet i alla fall Susanna, önskar att jag också hade en så pass liten handstil att mer är två meningar får plats!
  • Ringt om ett jobb. Inget svar. Kan eventuellt ha råkat lämna ett olämpligt meddelande på telefonsvararen av misstag. 
Återstår att göra:
  • Ägna mig åt mitt kanske mest husliga specialintresse skovård
  • Se sista avsnittet av Girls. Dock är jag är fortfarande skärrad efter topsincidenten från förra avsnittet.
Nu tänker jag dela med mig av tre instagrambilder från i somras som jag tycker fick oförtjänt få likes. Som straff får ni se dem igen. Har ni åsikter om detta inlägg hänvisar jag till rubriken.
 
Kanske den ultimata strandbilden
Kanske den ultimata vitanbilden
Kanske den ultimata bilden på Isak och Ilo i Dalarna.
 

Viernes

Hej !
 
Igår vaknade jag upp med denna megatrötta människa i min säng
 
 
Gick till jobbet och sydde den här
 
 
Näjabaskoja kan ju inte sy
 
 
Efter jobb1 gick jag å Klara å deffa lite på forskis och sen hängde vi hemma hos mig
 
 
Gick hem till morsan där hela släkten var eftersom Mimi fyllde 18!! Sonia funderade på att klippa lugg. NIET!!!!
 
 
Sen skulle jag gå till Marie Laveau med Lukas, John, Vincent och Andreas och då fick jag en hel hejdå-parad i hallen.
 
Marrelavve va kul men lite för dyrt för min nuvarande ekonomi, jag och Hugo orkade inte gå hem sen så då sov vi på Timmiz men det fanns inga täcken så vi fick ta handdukar och kläder :' (.
 
Nu sitter jag hemma å har ont i hövve!
C I A O
 
 
 

HAVANNA

Okej, nu kör jag på här med lite bilder från Kuba där jag var i vintras (kan man skriva så redan?) med Kajsa.
DEL 1 börjar nu, vår första dag/kväll:
 
Här hamnade jag och Kajsa första natten, ett litet casa particular mitt i Havanna. 
 
Här sitter jag bland juldekoren och ringer lite viktiga samtal
 
 
Vår lilla innegård
 
RIKTIGT TREVLIGT OMRÅDE
 
 
Kajsa kolla ut lite genom fönstret
 
 
Hittade en familj att hänga med
 
 
Nya kompisar. : ))
 
 
Sen åkte vi hem i en kul bil.
 
I nästa del får ni se när vi badar och när mallan, david, sofia och fanny kom och hälsade på.
 
 

Min morgon

 
Vaknade utvilad och gosig efter en lång natts sömn.
 
Sedan var det dags för mysfrukost med familjen
 
Sedan blev det bråttom! Tänk vad tiden kan springa iväg.
Tack och lov hann jag med bussen. Här lämnar vi Slussenterminalen. 
 
...
 
Det jag egentligen ville säga var förlåt. Bristen på bilder på denna blogg är en direkt följd av Susannas brist på kamera och mitt eget brist på intresse för det här med fotograferande över huvud tager just nu. Ska bättra mig och ta med kamerahelvetet ut någon gång. Kanske redan i kväll. 
 
 
 
 

DENNA DAG

Hej hej på er.
I dag vaknade jag av att André kom in och hojtade att Max var med i niotillfem, jag gick in och läste, konstaterade att han var snygg och sen somnade jag om. Konstigt att hon hänger med tio år yngre tonåringar tycker jag men det kanske är lite så det blir om man flyttar till en ny stad.
Sen fick jag iaf till slut Hugo att gå upp, han är väldigt vresig och otrevlig när man väcker honom, vilket jag alltid gör! Han är jämt extra trött just den morgonen och har ont i ögonen och ibland hela kroppen stackarn.
Klockan tolv gick jag och André till forskis och pumpelidumpade. Femte gången på en vecka nu, jag börjar faktiskt undra om jag har blivit schizofren eller vad fan det är som pågår. 
Sonia och Anton kom och hälsade på och åt lite bulle och macka, kollade på nittiotalisterna och sen fick jag springa iväg till tandläkaren.
Jag känner mig alltid så lyxig när jag går till eastmaninstitutet för jag har fått den bästa tandläkaren där, en som heter Björn och som bara är där en gång i veckan för att han är så SJUUUKT exklusiv. Han sa i alla fall idag att jag ska få lite partyknark i April när dom ska operera in nån jävla skruv i mitt skelett. Tycker det ska bli riktigt roligt och nån måste komma och hämta mig efteråt eftersom jag kommer vara lite vinglig.
 
Nu ska jag tvätta klart och sen fara hem till Hugan i Hökis.
PUSS
 

Tjiho

Nu har även vi varit och sett Hilma Af Klint-utställningen, ett lördagsnöje vi delade med resten av Stockholms vita medelklassfamiljer. Vi ljög om att vi var yngre för att få gå in gratis, nu börjar den fasen av livet antar jag.  Sen ville vi ha kanelbulle och kaffe men på fiket fanns det bara espresso och croissanter. Och utställningen, alltså
det var ju fint och så, men synd att bruden kände att hon behövde plagiera Guitar Hero. Hennes egna grejer var ju helt ok liksom.
 
 
 

Speaking of internationella kvinnodagen

Både jag och Susanna har tränat i dag, på olika håll, vilket jag vågar påstå är lite av en sensation. Fast näe. Det är rätt många som tränar som galningar vad det verkar, fast i smyg. Att stöta på en bekant på Eriksdalsbadet känns ungefär lika stelt som jag föreställer mig att det skulle göra att träffa på någon på ett AA-möte. Vi är inte riktigt en del av ett gäng där detta är något man pratar om. Jag tränar av 100% estetiska skäl (ska inte tala för Sus) och allt annat vore ljug. Inte tycker jag att det är särskilt roligt heller. Den där ”sköna känslan efteråt” består för mig i att tänka på hur skönt det är att inte behöva träna igen dagen efter.

Men så säger man ju inte, inte som tjej i alla fall. Man säger att man tränar av hälsoskäl, för att man mår så himla bra av det, eller så tränar man inte alls. På samma sätt som man säger att man har en klädbudget på typ 100 kronor i månaden, sminkar sig med lite vaselin på läpparna, och är klädsamt underviktig för att man har så himla hög förbränning och kan äta vad fan som helst och bara fortsätta gå ner i vikt, hihi.

Jag är absolut inte oskyldig i sammanhanget. Jag lägger alldeles för mycket tid, pengar och kraft på mitt yttre, men förmodligen inte mer än vad unga kvinnor gör i allmänhet. Jag tycker inte att det är en så jävla konstig reaktion på att hela livet ha matats med att vi kvinnor och flickor värderas främst efter vårt utseende. Men det är ju pinsamt förstås, att vara ett jävla offer för patriarkatet. Bara att publicera detta känns... sådär. Tur att vi inte har särskilt många läsare. Nu ska jag åka snålskjuts på mina föräldrars middagsvin och sen kanske träffa min bloggpartner med fler och hitta på någe.

 Puss puss från ert trogna offer.

 


Ängskolan

Hej!
Sitter i syslöjdssalen på Ängskolan i Sundbyberg och har 1,5 h hål. Här har jag alltså varit vikarie åt skrikiga ungar i tre dagar, lyssnat på långa utläggningar om varför Justin Bieber är bög, hur man på bästa sätt ska mörda eleverna på Rissne-skolan och varför det är mitt fel att pingvinens huvud blev fastsytt bakochfram.
Får lite panik varje gång nån kommer fram med en bild på en klänning å ba "Ja vill sy en sån här fast den ska vara swagig inte sån jävla kärringstil, hur ska jag göra?". De väntar typ på att jag ska rita ett mönster lite snabbt. Jag brukar försöka få dem att göra kompisarmband i stället men det är förstås också bögigt och fett fult.

Idag är det ju internationella kvinnodagen och det tänker jag fira genom att inte sitta tyst och vänta på att få prata för att nån dum kille tycker att det han pratar om är så himla mycket viktigare. MINA SAKER ÄR OCKSÅ VIKTIGA.

Nu säger jag adjö!


Uppåner

Tror att jag kan ha druckit lite mycket kaffe i dag, har varit ovanligt hispig. I dag svek jag min frisör sedan åtta år (förlåt Jessica men jag har fan inte råd längre) och gick till någon ny galning som inte ville klippa mina toppar med motiveringen att de ej skulle vara slitna. Herregud vad hela världen är upp och ner. Bestämde mig för att återgå till min mellanstadiefripp i stället och kapade luggen. Kom hem och hann vara hemma i en halvtimme innan jag insåg hur fel det kändes att komma hem från frisören utan ångest över att håret är för kort. Var arg på galningfrisören.  Bokade ny klipptid en halvtimme senare hos någon på Götgatan (Baresso?) som man kunde klippa sig hos för 150 pix via Rabble. Saknade frisör-Jessica men hade fortfarande inte råd. Gick till rabblesalongen, fick ett ungefär lika personligt bemötande som på McDonalds men fort gick det och kostade som tre öl. Appropå öl kan ni ju påminna mig om att inte glömma legitimationen hemma framöver, den lär behövas. Hemma nu. Ska aldrig testa nya saker igen. Och jag ska aldrig mer skriva om mitt hår, lovar. Puss alla sex unika besökare.
PS. Åt ett äpple i dag. DS.
 
 
 

Måndagen den femte Mars

 
Hejhejhej bloggi.
I dag har jag och André gjort det jag aldrig trodde skulle inträffa;
Vi gick och tränade. Ska inte dra in André ire, han är faktiskt duktig med träningen, miraklet var förstås att jag var där. Det var inte så farligt men kände mig relativt ocool och osnygg. 
Innan vi gick dit så skulle vi slänga soporna och utan att tänka på det så slängde jag förstås allt jag hade i mina händer och skuttade vidare till forsgrenksa tills jag insåg att mina älskade adidas låg i en av påsarna. Ringde fastighetsvaktmästaren Marianne tusen gånger utan svar och kände mig som Lotta när hon slänger sin bamse i stället för fiskmonstret. Men eftersom gudarna är på min sida så blev jag till slut insläppt i det, otroligt nog, fräscha soprummet och plockade upp mina vackra skor. Om en timma ska jag åka till min farmor och äta middag, hon har fått för sig att bjuda alla tjejer i släkten på middag och det kan ju bli intressant! Nu får vi se hur det fungerar utan alla macho-män som faktiskt figurerar på den sidan släkten.
 
I morgon och fram till fredag ska jag jobba på en skola som ligger på Vackra vägen i Sundbyberg. Hoppas att det är så underbart som det låter för man har ju blivit deprimerad för mindre än en vre-skola på sorglig gata.
 
Nu ska jag gå och lämna in denna helvetesdator på lagning.
 
So long flaggstång
 

Klaras härliga supermåndag

Nu är sportlovsledigheten som faktiskt var hundra tusen gånger över förväntan slut och jag är tillbaks i min väldigt farfyllda vardag. I dag fick jag åka i en gammal tunnelbanevagn mellan Mariatorget och Slussen vilket jag som bara åker gröna linjen annars tycker är jättemysigt och barndomsnostalgiskt och det var kanske det mest spännande dagen hade att erbjuda. Kontakten med omvärlden har varit sådär, därför blev jag lite extra glad över den här kärleksyttringen alldeles nyss. Alltid kul när någon visar lite uppskattning, har man inga äldre släktingar i livet får man väl ta vad man får.

Videoblogg!!!

Jag, Sus och gänget på tunnelbanan i går. Det kan ju bli lite tokigt sådär framåt småtimmarna när man har fått i sig en drink eller två. Hihi. Kul hade vi det i alla fall. Love you guys! <3
 

Rödvin, bolivianska byxor och kräk

Hej kära vänner (ni är 13 st nu XDXDXD)
Sitter i blomsoffan och har ätit nåt som såg ut som kräk men det var helt ok gott!
Jag och Allis pratar om huruvida jag ska gå med på en indian-fest där jag inte känner någon eller om jag ska riskera att bli kvar i soffan. Allan tycker att jag ska klä ut mig jättemycket men jag tror att jag kommer känna mig löjlig då. Ska nog bara ha på mig mina bolivianska snyggbyxor i så fall.
Nu kom Allis och gav mig ett glas cp-vin. Fyfan vad lyxigt livet är ändå. 
 
Är lite oroad över mitt arbetsliv just nu. Eftersom så många har dött på hemtjänst så behöver de inte så mycket personal just nu, VRE avaktiverade mig i förrgår, jag har ingen barnvaktsfamilj och Sofiaskolan ringer typ en gång i månaden. Om någon vet någonstans där de söker en kvinna som jag, SÄG TILL!
(gärna något superhippt plzzzZ)