hitta nån lista

I dag har jag som alltid när jag får feeling och vill blogga, varit bakfull som in i norden. I veckan har jag konsumerat mer alkohol än vad en vuxens kropp och psyke tydligen klarar och jag börjar förstå varför festivalcampingar består av 95% sjuttonåringar och yngre och de få nittonåringar och uppåt som är där mest sitter och surar i utkanten av festivalområdet och typ lagar mat på triangakök. Jag började inte uppleva bakfyllor förrän för kanske två år sedan och sedan dess har dess omfattning eskalerat något otroligt. Dock har vissa av kvällarna den här veckan varit så episka att jag typ kan höra Game Of Thrones-introlåten spelas i mitt huvud när jag tänker tillbaka på dem. Det får alltså anses vara värt det. Nu ska jag göra något jag aldrig har gjort förut (eller jo kanske på bilddagboken när det begav sig) - nämligen fylla i en lista! Alltid nice att få frågor om ens liv riktade till sig även om man själv är avsändaren!
 
vilket är ditt mest använda ord denna vecka?
"Fan vad NICE", säger det så himla mycket, väldigt 2000-taligt uttryck som man nog kommer tycka känns extremt löjligt om några år. Fan vad nice.
 
har du någon fobi?
Har ingen fobi tack och lov men väldigt mycket konstiga neuroser. Är t.ex. superrädd för eldsvådor och tycker att det är "onödigt" med levande ljus och liknande. Gillar inte höga höjder så jättemycket.
 
vad är det godaste du har ätit hittills i veckan?
Bästa måltiden var lätt nu i kväll när jag, Susanna och Allis åt blodpudding med bacon och lingonsylt. Jag hade varit sugen på det hela dagen och så upptäckte jag att hela familjen Moritz-Lindqvist-Vall hade hela frysen full och att de är lika hängivna fans till blodpudding som jag hela bunten. Mina soulmates <3

när kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast?

Har känt mig väldigt nöjd med mig själv den här veckan för att jag har lyckats haft så himla KUL och verkligen ansträngt mig för att ha det. Samtidigt är jag missnöjd med mig själv av samma anledning pga. alla de grejer (typ skolarbete) som jag har försummat pga. allt detta roliga.
 
vad tror du kommer bli roligast i helgen?
Nästa helg känns i nuläget väldigt långt bort. Det är i och för sig valborg och första maj nu i dagarna så om det räknas som helg så ska jag väl se en eld eller nåt. Och så hoppas jag att Karin står fast vid sitt ord och har valborgsparty! Det vore KUL.

vilken är din pepplåt för tillfället?
Lyssnar inte på peppig musik över huvud taget. Speciellt inte för att peppa mig själv när jag är ledsen. Då mår jag bara illa. 
 
Eller jo förresten, den här funkar.
(sorry, vet inte hur man gör sådär coolt så att det bara blir som en musikspelare utan bild)
 
vad har du sysselsatt dig med då du har haft dötid i veckan?
candy crush. Klarade precis bana 105 och nu kom det nån jättejobbig.
 
har du gjort/kommer du göra något i veckan som du inte gjort förr?
Få sparken kanske. Måste väl se till att pallra mig till Systembolaget snart också.
 
vad oroar du dig för?
Pengar. Alltid pengar.

vem är den kändaste personen du har sett på senaste tiden?
Hmm vet inte men kan berätta om en dag här om veckan som var helt sick på kändisfronten. Vi såg först Mikael Nykvist och Susanne Reuter på gatan, den där coola finlandssvenska dansaren med roligt hår på taverna brillo och sedan Rebecca & Fiona samt Gustav Reinfeldt på Riche. En skön mix som fick mig att vilja börja hänga mer på Sture-P. Alltid kul att vara starstruck!

vad har varit mest förvirrande på senaste tiden?
Det är väl förvirrande i sig, att ha lämnat tonåren bakom sig.

hur ser dina tre senast tagna webcam-bilder ut?
de tre sista är så klart identiska så jag får väl ta de tre sista från olika tillfällen
här födelsedagsposerar jag men min familjs heliga Graal - nämligen födelsedagsmuggen från Mexiko som man bara får dricka i när man fyller år. Tänkte skriva ett inlägg tillägnat min 20-årsdag men det blev aldrig av. Därav bilden.
Försök nr två lite senare. Fick ingen feeling här heller.
Alltså skräcken när man känner sig helt ok snygg, råkar komma åt photo booth/facetime och möts av detta.
 
FAN vad lång tid det tog att fylla i listan, trodde det skulle vara ett snabbt och smidigt bloggformat att använda när man verkligen, verkligen inte kom på nåt bättre.
 
Hej hej så länge

bak bak bak

I morse vaknade jag upp för första gången på väldigt länge utan att vara bakis, känns som att jag har levt i ett fyllemoln sen i onsdags, förfärligt roligt stundvis men med ett mycket pms-liknande tillstånd dagtid. Detta är baksidan av att vara lättpåverkad, tre glas vin till middagen slutar inte sällan med att jag däckar. I alla fall var väl tanken med denna nyktra dag att jag skulle göra lite uppfriskande saker så jag satte Hugo på min cykel och mig själv på pakethållaren och så åkte vi till NYA Hornstull och spanade in gallerian. Vilket hipstermekka! Ganska snygg byggnad ändå men känns otroligt pretentiöst och supermegahippt alltihop. Sen har jag lite svårt för hela galleria-konceptet över lag, vem vill egentligen hänga i en galleria??? 
 
Nu har vi käkat pizza och sett på honey booboo och jag ska så småningom göra världens middag och gå in och väcka mina hysteriskt bakfulla sambos med lite fet mat. Tror jag.
 
 
 
HEJDÅ
 

Vårt kontor

TJENARE. I veckan har jag gjort en massa kul, fyllt år bland annat. Jag har inte varit på systemet än, jag var på väg ett tag men sedan kollade jag mitt saldo (21 kronor) och bestämde mig för att vänta tills jag har råd med något annat än en endaste öl. Nu är i alla fall tonårstiden över, skönt och läskigt. Födelsedagen firades i stillhet och i kretsen av de närmast sörjande. Nog så.
 
I går hade jag och Susanna ännu ett spännande cateringuppdrag. Det gick bra och förflöt utan motgångar men jag blev något besviken på konceptet kontorsfest. Jag, som aldrig har varit något liknande (knappt på något jäkla kontor heller) hoppades på lite mer av detta...
 
och lite mindre av  det här
 
.
Skönt häng i  kontorsmiljö
 
..det var ett lugnt och stillsamt cateringuppdrag må jag säga.. Jag och Susanna stod i ett hörn och sedan ett annat hörn under hela evenemanget och väntade förgäves på att Don Draper skulle dyka upp. En man som var där ett tag påminde i alla fall lite om Roger Sterling och framstod i sällskapet som ett under av manlighet och utstrålning. Resten av besökarna var så lame att de typ tog undan och sorterade sin egen disk och lämnade oss helt sysslolösa. En gång spårade det nästan, det hamnade lite chipssmulor på golvet, kunde ha gått riktigt illa faktiskt. En annan rysare var när när en av kaffekopparna saknades för en stund. Underhållningen bestod av ett coverband a la skärgårdskrog och när det bara var vi, bandet och typ fyra kontorsgubbar som inte fattade att de hade tråkigt kvar började vi demonstrativt packa ihop för att åka till Matkultur och lämna grejerna och sedan stressa som aldrig förr till Weekday.
 
Jag har fan aldrig köat så länge för någonting i hela mitt liv och när vi kom in var det roliga (spriten) slut. Jag och huvudvärken åkte hem men ryckte faktiskt upp mig, bytte om och åkte direkt till moderna för efterfesten. Vi hittade Michu i baren, notan blev billig och humöret blev därefter. När det började tackla av stal jag Susanna och Oskar alla chipspåsar vi såg, dealade till oss ett hyfsat taxipris till Skånegatan och tillbringade lite kvalitetstid med Allis och André tills solen började gå upp.
 
 
På min väldigt mysiga promenad hem hittade jag ett påskris som jag plundrade på fjädrar vilket kändes helt rätt i stunden. Torsdagen var en bra dag och fredagen fick en bra morgon.

men kära barn


hehe

I morse när jag 07:25 klev in i vårt grupprum på hemtjänst såg min chef upp på mig och sa "Men va, vad gör du här?". Tydligen har de tagit bort mitt schema pga budgetproblem så nu ska jag få jobba kväll i stället. Inte för att det gör mig så mycket men lite information i förväg hade ju verkligen inte skadat. Jag cyklade hem igen i pissregnet och kröp ner bredvid Hugo och tyckte synd om mig själv ett tag och sen såg vi på Schindlers List och det var väl egentligen det jag skulle komma till.
Jag ser det som nr 1 i mitt lilla projekt. Jag har sett den förut men av någon anledning inte i "vuxen ålder" (eh) och jag tänkte inte direkt analysera den här men se den om ni inte har gjort det, det är ju Spielberg liksom så man får väl se det som en sevärdhets-garanti. En grinvänlig men stundvis komisk historia om Oscar Schindlers judar under andra världskriget. Att den vann sju Oscars är kanske också nämnvärt. 
 
 
Jävlar vad krystat det här blev nu då, vete fan om jag tänker fortsätta med detta.
 
Nu ska jag gå och arbeta ett litet kvällspass adjöadjö!

Nu ska jag skriva lite om finska pinnar

 
Hejsan svejsan. Jag sitter här i skolan min och äter finska pinnar, himla gott. Småkakor får mig osökt att tänka på den gångna sommaren då jag i mina mest desperat deppiga ögonblick på äldreboendet jag arbetade på, ytterst diskret smög mig in i fikaköket och tröståt småkakor tills nästa larm gick och jag var tvungen att gå och byta en blöja eller liknande. Det är så skönt att ha ljuva sommarminnen att tänka tillbaks på när vinterhalvåret känns allt för mörkt och bistert.

 

I går var en spännande söndag, jag gick ut på eftermiddagen i avsikt att gå till Susanna och byta tillbaks lite lånade kläder. Mathilda tyckte sedan att vi skulle ta en sväng förbi Indigo som hade galej och ett eller två glas gratis cava kunde jag helt klart tänka mig innan maten. Sedan blev det jätteroligt med ballonger, hundvalpar, amerikanska partymuggar med gratis dryck och ett störtcoolt hiphopframträdande. Mycket lyckat, tyckte vi och deltog med glädje i det bästa av allt, fackeltåget till Babylon som närapå satte hela Björns Trädgård i brand.

 

Kvällen blev i alla fall inte särskilt sen rent tidsmässigt, jag tog mig upp i tid i dag och sitter nu duktigt i skolan, doftandes ljuvligt av pale ale och tobak. Sedan får vi väl se hur många autogiron den här kraxande rösten lyckas kränga i kväll. Gissar på noll.


Det lilla tidsfördrivet

Hej kära läsare.
Ligger som vanligt hemma på min rast och sover/äter/lyssnar på podcast/ser på svtplay. I helgen har jag sovit i Hökis och umgåtts med Mårten och Hugo, fått tillbaks mina roomies, varit på mamis fest och sett side effects på bonden samt köpt deras singel för mina allra sista pengar. 
 
Nu för tiden jobbar jag ju bara mån-ons för det mesta så jag ska försöka göra upp en plan för hur resterande dagar ska tillbringas. Det bästa vore ju att ha ett kreativt projekt men det känns så löjligt eftersom jag för tillfället inte känner att jag har något speciellt som jag vill ha ur mig. Därför har jag tänk att jag ska börja pricka av 100 böcker + 100 filmer en måste ha läst/sett innan en dör, och sen för att inte bara göra något helt för min egen skull så kan jag ju skriva om vad jag tycker här. Antagligen kommer jag tycka att det mesta är dåligt för det har ju blivit min nya härliga grej.
Det första steget i detta "projekt" är ju att få fram en vettig lista och det är inte så lätt då det kräver en hel del källkritik och förkunskap om titlarna. Tips välkomnas ! ! !  
 
Nu ska jag tillbaks till arbetet, hejdå.
 
 
 

Småbarn

Så, här sitter jag i vanligt ordning på sängen i flickrummet, böjd över datorn med en kroppshållning som lämnar en hel del att önska. Just nu känner jag mig dum då tanken var att jag skulle till Bengans och titta på Side Effects osv. men helgfrukosten drog ut över tiden som jag dessutom tagit fel på  och jag kom aldrig i väg. Visserligen har jag aldrig känt mig riktigt bekväm i skivbutiker, kanske för att den senaste skivan jag köpte var denna år 2003. 
...jag betalar i alla fall för spotify, prioriterade det framför tandvårdsförsäkring så jag är inte ondskans hantlangare som vissa säkert skulle påstå, även om detta fakta säkert berövar mig en massa coolhetspoäng. Fan då. Hoppas att någon kan tänka mig att vara kompis med mig i alla fall.
 
Så då återstår alltså att bestämma mig för vad jag ska ägna denna dag och helg åt, min sista som tonåring. Deklarera kanske. Nej, det har jag redan gjort och det tog ca tre sekunder via sms, lite anktiklimaktiskt (ja, det är ett ord) och det känns inte helt ok att jag inte hade haft ett vitt jobb förrän förra året vilket jag nu insåg. Hm. Ska försöka göra något annat nu. Typ fönstershoppa flygbiljetter
 

listypisty

Hej! har inge bättre för mig denna regniga vårdag än att pyssla ihop en liten lista, så varsågoda!

 

 

Vad har du på dig?

Andrés tröja + en filt som luktar rök.

 


Hur mår du?

Näe det är som vanligt, lite plus minus noll.

 

Vad önskar du just nu?

Att det slutade vara sånt djävulskt aprilväder så att jag bara kan stoppa upp alla mina pälsar på vinden och sluta frysa.

 

Vad har du ätit idag?
Åt precis macka med ost, kaviar och gurka å kaffe. 

 

Vad ska du göra imorrn?

Jag ska jobba på dagen och sen ska jag och några till gå på min mammas vårfest med unicorn-tema. Hon har köpt rökmaskiner och strålkastare och jag har aldrig sett ett så taggat event på facebook i hela mitt liv. Är lite nervös.

 

Och på söndag? 

Jag ska ligga i sängen hela dagen och sen äta middag hos pappa. Tror hans nya tjej kommer vara där men gubbfan har ju inte sagt något om henne så det kommer säkert bli stelt och konsigt.

 

Vem saknar du?

 
 
och 
 

 

Senaste köp?
När vi köpte ingredienser till Mathildas födelsedagsmiddag i tisdags.

 

Vad skrattade du senast åt?

En rolig film på So9s wall, vad de håller på di där ungdomarna!

 

Vad grät du senast åt?
När jag hade megaont i huvudet pga bakfylla i torsdags eller när det var, fyfan vad man kan vilja dö ibland av det.

 

Vem sov du senast med?
Hugan

 

Vad läser du just nu?
Väntar på att det ska dimpa ner massa böcker i brevlådan men det har tydligen blitt försenat så jag kanske aldrig börjar läsa om det ska fortsätta på det här lilla viset. Är annars mitt uppe i så många böcker att jag börjat glömma bort allihop. Är inne i någon ond cirkel där jag tycker att allt jag läser är dåligt. Har blivit så extremt kritisk, funderar på om det inte bara sitter i mitt huvud. Senast jag tyckte att en bok var bra var när jag läste Doktor Glas i julas men sen dess har jag ratat varenda bok. Har istället återgått till att läsa mina barndomsfavoriter som jag vet är säkra kort :-)

 

Senast sedda film?
Igår försökte jag, Julle, Mathilda och Hugo se på Star Wars men det var ju något fel på ljudet så det blev hela England bakar i stället... Kändes inte riktigt värdigt men så blev det i alla fall.

 

Vem var den senaste som ringde dig?

Sonia

 

Senast 3 inkomna sms?

"100% sanning!!! Äh det är lugnt men jag hinner inte hem då. Hoppas du låste. Jag ringer dig på rasten!" -Hugo

"Jag hitta dosa å fört över money. Sweet, vi ses hejhejhej!!" -Mattias

"Har snickrat klart baren o lamporna! Massiv valnöt från blocket. Nu stringhyllor. Middag på söndag?" -Papi hehe

 

Vad stod de i ditt senaste skickade sms?
“Ok! Jag ska göra det snart! Gör det, luv u baby <3”

 

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Jämt den gamla haggan Courtney Cox, fattar verkligen inte varför men det händer faktiskt lite för ofta. Eller alltså vaddå jämförd? De menar att jag är lik henne inte att vi är på samma slags nivå karriärsmässigt. Tror jag.

 

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
18:45 Dayron Casamichana

"tänkte bara fråga dig hur hade du det i Kuba?"

(Random kille som såg mig i metro och tycker att vi ska prata ofta!!")

 

Vart vill du åka just nu?
TIll Rio och va med mina babes i världens fetaste stad. 


Håkan

Hej mina hjärtebarn.
Börjar med att fylla på Klaras inlägg med lite bilder från
1
Mathildas födelsedagsmiddag. Bra bild va ;)))))
 
Och sen självaste födelsedagen
Den första legala hemmadrinken för hennes del. Tyvärr fortfarande langning men vi lovade att inte anmäla :-)
 
Lite trevlig hökismiddag, Mårten hade gjort jelloshots och jag tror att det hade räckt med en för min del men så blidde det inte! Också jättebra bild 
 
Efter Hökis åkte vi till Charlies och svepte en bärs och sen till Riche men vid det laget var jag så full så att jag nästan hälsade på Rebecka och Fiona i toakön. Jag och Hugo gick hem och spydde och jag tänkte ner i spyhinken att det var väl i alla fall tur att vi hade varandra. 
 
(Har tyvärr inga bilder på det sista)
 
I dag har jag suttit hemma och läst filmmanus för jag har fått för mig att jag ska mig skriva ett exmplar själv. Har kommit fram till:
Jag kommer aldrig komma på en bra historia.
Jeffrey i Blue Velvet har i orginalmanuset en brud på sitt collage som han lämnar och börjar hångla runt med BÅDE Dorothy och Sandy. Han är alltså dubbelotrogen egentligen. 
Tarantino är bäst.
 
Nu hör jag trettonåringarna köa utanför bengans, mitt Håkan-hjärta slår lite extra och om det inte vore för att inte ens min fjortonåriga lillasyster vill gå och titta en liten stund så hade jag sprungit ner och glott. Men nu får jag nöja mig med att typ vara i samma byggnad ett tag. 
 
Det är något fel på min d-tangent, tror jag blir galen. Hejdå
 
 
 
 

Händer

I dag för 20 år sedan var jag planerad att komma till världen. Det gjorde jag inte förrän en vecka senare, men däremot Mathilda. Vi har firat Dagen med att promenera fram och tillbaks på Skånegatan och vinka käckt till alla bekanta som hade samma eftermiddagsplan. När vi hade gått samma sträcka fram och tillbaks typ fem gånger fick det räcka, M gjorde debut på Systembolaget och jag gick till Lidl på andra sidan gatan. Vi tog med våra inköp (prosecco och jordgubbar tihi) till Susanna och hade det megamysigt tills Mathilda skulle ut lyxrestauranga med föräldrar, Susanna på herrmiddag i Hökarängen och jag hem och göra inget alls. På vägen hem såg jag en kvinna som joggade på trottoaren med någon slags helt sjuka skor med fjädring. Det såg väldigt lustigt ut när hon studsade fram tyckte jag som var lite lullig efter eftermiddagssupandet. Jag utbytte roade blickar med främlingar på gatan vilket är kanske det mysigaste som finns, och så var det sol på kvällen och jag tyckte mig ha det rätt bra. Jag har även blivit av med nackspärren jag lyckades dra på mig när jag sträckte på mig lite för inlevelsefullt i måndags morse. Så extra plus för det.  

 

 

Hehe, nu har jag googlat fram studsskorna, som tydligen heter "Kangoo Jumps". Nu vet jag ju vad som kommer högst upp på önskelistan  om en vecka om man säger så...


Kuba part 5

 
 
Vi träffade ett par på Kuba som skulle gifta sig och då fick vi vara med hela dagen, från påklädning ända tills jag däckade i deras säng.
Här väntar Yosmari på sin tur att få fräsch frippa
 
Tror hon var väldigt nervös för hon sa typ ingenting och verkade jättesammanbiten
 
Så här liten var tillställningen, relativt intimt hehe.
 
Sen åkte vi hem till deras fantastiska hus
 
Fick lite käk
 
Grannbarnen bråkade lite
 
He he he
 
Lekte lite med dom
 
Och hängde på terassen 
 
Måste säga att jag är väldigt glad för att vi lärde känna dem och kunde hänga med deras vänner och faktiskt prata med några som kunde berätta hur det var att leva som kuban, eftersom många man frågar inte vill eller vågar säga så mycket. 
Det är inte så lätt att börja snacka med kubaner på gatan eftersom de flesta vill sälja något till en eller visa runt en mot betalning osv. Det vimlar av så kallade Jiniteros som bara är ute efter att gifta sig med en västerländsk kvinna och komma därifrån eftersom det är ett av de få sätten att göra det på. Hur som helst var det väldigt lärorikt att umgås med dessa!
 
 
Dagen efter åkte jag å Kajjan till plajjan igen och käka banan.
 
Slicka lite sand
 
Och på kvällen gick vi på salsaklubb med lite 50åriga klasskompisar. Kajsa tvingade med mig upp på nån slags gruppsalsa-dans där alla kunde stegen jättebra utom vi. Top 5 pinsammaste ögonblick i mitt liv.
 
Vår sista dag i skolan. Här satt vi varje rast och drack kaffe, här med vår klasskompis Oscar från Schweiz. Dryg jävel.
 
Sen flyttade vi ifrån vårt vräkiga hotel!!
 
 
Till kakel-himlen.
Och en trevlig liten balkong.
 
Den dagen så låg det döda djur i hela Havanna, vi såg typ tre döda hundar på gatorna. Folk flyttar liksom inte på de döda hundarna, de kan ligga rakt framför nån gammal farbror som sitter och röker cigarr utan att de bryr sig ett dugg :(.
 
En trevlig liten bar/affär/café vad vet jag
 
Vissa dagar när vi inte orkade åka till stranden så smög vi oss upp på ett lyxhotel och mutade handduksgubben lite så fick vi ligga där och lyxa oss ett tag.
 
Där bodde det bara massa ruskigt rika svin.
 
 
Då vare ju ändå bättre med havet!!! Speciellt när resten av våra fina kompisar hade kommit! 
 
Bleka
 
Ullegulle
 
 
 
 
 
Vi åkte till stranden varje dag och hängde på vår terass, lärde oss att spela domino, besökte en kyrkogård och gick runt och gjorde sånt vi inte hade hunnit än.
 
 
 
 
Vår husmamma bjöd oss på jätteäcklig juice flera gånger om dagen, till slut lärde vi oss att tycka om den och vissa tog till och med ett extra glas då och då.
 
 
Sen åkte jag och Kajsa hem och resten av gänget åkte vidare och har inte kommit tillbaks än!
 
Det var det, nu slipper ni fler bilder hiho.
 

babbelibibabbeliba

Hejhej!
Ligger hemma på min rast och väntar på att det ska sluta regna så att jag kan cykla tillbaks till jobbet och gosa med Anna Lisa.
Vi har något hopplöst strömavbrott här hemma vilket känns extra kefft nu när mina roomies inte är med och kan dela bördan. Halva hemmets el fungerar bara om man har på två spisplattor på sexan och det känns som en väldigt dum grej. Ska ringa fastighetsvaktmästaren nu och be om hjälp eftersom vi ska fira Mathilda här i morgon och då vill man ju inte stå å skämmas!!

Nu ska jag sörpla i mig en kaffe så jag inte somnar.

So long flaggstong


Stockholm med omnejd 13 april 2013

 
 

 

Ketchup

Hey Bloggy.
Nu sitter jag och Klara i Allans säng eftersom de är i Paris (och förhoppningsvis hänger med 9-5 för att slippa STORA besvikelser). I kväll har vi suttit på Matkultur i två omgångar och druckit bärs och drinkar (+ en extra gång i morse när vi skulle catera för dem). Det var gott och trevligt som vanligt. 
På tillställningen där vi jobbade var vi tvugna att ofrivilligt vaska tre flaskor champagne med gråten i halsen. Då vi aldrig någonsin varit på en liknande "fest", och dessutom helt lämnade till vårt öde, tvingades vi basera jobbet på vad vi sett från lyxiga fester på film där man balanserar runt glas på brickor och ler och frågar om påfyllning. Det gick trots vår begränsade erfarenhet mycket bra och förrutom vaskningen så var det lyckat samt välbetalt.
 
I morgon har min hippa mormor skrivit upp oss på fest på kapsylen och förhoppningsvis blir det kul och intressant.
Vi hörs efter det och avlägger rapport!
 

Torsdag 11 april

 
Även jag har gjort en sådan där videofytjosan, och fler lär det bli för det var väldigt enkelt. Här har jag förevigat denna skolkförmiddag då  jag och Mathilda gjorde frulle och Susanna sprang fram och tillbaks till hemtjänsten. Även jag ska jobba där i sommar, vilket jag fick veta i dag och tusen stenar föll från mitt hjärta eller hur man säger. Efter brunchätandet och förmiddagshänget åkte jag till Roslagstull och mitt andra jobb som också är en helt ny grej. Jag arbetar numer som telekommunikatör, dvs jag tjatar på folk i telefon att ge  mer pengar till bland annat Rädda Barnen än vad de redan gör. Ett perfekt arbete för mig som lider av en smärre telefonskräck och inte direkt gillar välgörenhet. Pengar gillar jag däremot, och nu börjar jag se ljuset i tunneln efter en tid med minst sagt dålig privatekonomi.  Mest ser jag fram emot att köpa hela strumpbyxor, nu har jag alltid på mig två par håliga över varandra så att hålen på det ena paret överlappas av de hela partierna på det andra. Ett tips till alla fattiga ladies där ute! kNu ska jag titta på Monterey Pop Festival, föreställer mig att Way Out West (som jag är ledig under!!!) kommer vara exakt likadant. Typ.

Tisdag

Hejhejhej hemskt mycket hej
 
Har lite rast på hemtjänst så jag sitter i min tomma lägenhet eftersom Allan har åkt till Paris!!!
Känner mig så hopplöst ensam. 
Var precis på frisören, bad henne att tunna ut luggen men hon tunnade liksom bort den i stället så nu är jag glad att jag fick behålla ca 10 hårstrån som ensamt svajar uppe i pannan. Kostade bara 42 spänn dock, antar att man får vad man betalar för HEHE.
Har även bytt till sommardäck på min cykel idag! Tänk vad man kan hinna med fastän man jobbar samtidigt.
 
Sedan sist har jag jobbat med Stina på Rodebjers utförsäljning och fick nice kläder å lite para som jag behöver väldä mycket just nu. I går filmade jag hela dagen så ni kan få se det på film i stället här ovan och innan dess har jag typ jobbat asmycket bara. 
I morgon ska jag och far prata och bestämma om mina framtida bostadsplaner vilket förhoppningsvis blir ett lyckligt samtal !
KYSS Å TACK
 
 

123

Min påskledighet känns som betydligt mer än en vecka, av någon anledning.  Jag har åkt fram och tillbaks till dalarna, varit på arbetsintervjuer och inte sovit särskilt mycket med mina mått mätt. På gott och ont är det en väldigt ovan känsla för mig att inte vara utvilad. Jag ägnade hela fredagen åt att koka sylt, renovera en byrå som jag fick för mig var skabbig och laga mat jag inte ville äta. Vilken hemmafru jag hade vart va, ett riktigt kap. Nervositetsgrejer alltihop tror jag, borde vara nervös oftare. I lördags skrev jag högskoleprovet för andra gången efter ca två timmars söm, väldigt dumt av mig och jag tror inte att jag kommer höja mitt gamla resultat. Jag hade kul i alla fall, eftersom att jag är skruvad nog att tycka att det är väldigt roligt att skriva prov.
 
I går åkte jag, Oskar och Arvid till Sollenkroka där Oskar har en prima sommarstuga och roade oss. Vi åkte BIL  bör nämnas eftersom jag fortfarande tycker att det är världens grej att åka bil med jämnåriga vänner. Det kommer jag nog fortsätta tycka ett tag.  Att åka bil i skärgården tycker jag känns precis som att spela världens bästa dataspel Bygg Bilar Med Mulle Meck, det vill säga supemysigt och kul! Väl framme spelade vi alfapet, gick ut med hunden i snöstormen, såg en jobbig film om folk som dog och en väldigt rolig om franska poliser. Jag tog bussen tidigt i morse för att åka till min skola som ju faktiskt också ligger på Värmdö. Hur långt kan det vara, tänkte jag. Kollade google maps en stund innan jag skulle bege mig hemåt och förstod att vi faktiskt befann oss så långt ut i Stockholms skärgård man kan komma utan båt. Det tog en och en halv timme till Henriksdal där man kunde byta men jag somnade på en tants gosiga pälsjacka och vaknade vid Slussen, köpte kaffe och bulle och åkte tillbaks ut på Värmdö igen. Minns inte så mycket av skoldagen förutom att jag norpade åt mig en bok som jag har velat läsa. Det ska jag göra nu. 
 
Vi eldade brasa också, eftersom att det plötsligt blev vinter igen.
Dom bar ved. Jag dokumenterade.
 
 
BONUSBILD:
En bonusbild  från en annan gång vi var här. Tre år sedan va. Kul, eller hur Allis och André?
Det gäller att veta sin målgrupp.
 
Puzz

Hugo king

HAHA lol fattade inte att denna vodeo lades upp på bloggen. Sorry för alla som hann se. Hugo tyckte inte det var så kul.

 


kvitterkvitter

Hej kids, fick precis in VÄRLDENS vassaste glasbit i tummen efter en iphoneolycka som slutade med sprucken skärm :'(.
Jag försökte känna något, uppgivenhet, sorg, ilska eller vad som helst men det kickar inte till som förr när man hade sönder något. Antingen kan jag bara inte hantera det eller så är det för att det har hänt så otroligt många gånger förr. Det enda dumma är att det blir lite farligt att spela candy crush nu med glassplittret å allt. 
 
Nu sitter jag i alla fall här ensam hemma och dricker kaffe för att inte somna. I dag har jag varit på promenad med Hugo från Skånegatan till Waldemarsudde och tillbaks via gång, cykel och färja. Jag gillar ju inte att promenera, vet inte varför alla tycker att det är så fantastiskt. Fattar grejen med att ta sig från ett ställe till ett annat och så, eller om man går på en gata med massa kul grejer men detta planlösa strosande omkring för att typ kanske "se vad som finns bakom den där udden" intresserar mig helt enkelt inte. I så fall måste jag ha ett mål, jättevarma kläder alternativt sommar och massa superroliga grejer att tänka på men det händer ju bara inte. 
I alla fall! Här hamnade vi efter ett tag och då ville Hugo sitta å njuta lite.
njutelinjut 
 
Sen åkte vi tillbaks till Soeder och åt på La neta och det var ju gott! Efter det cyklade vi hem å åt ben&Jerrys och såg på livet enligt Rosa med André.
 
'
vårelivår
cykelicyk
Äteliät 
 
Nu ska jag snart gå ut å dricka bärs och sen gå på fässt.
P U S S <3 <3 <3
 
 

Torsdag

Hej hej, Klara här. I dag var tanken att uträtta nödvändigheter och fatta viktiga beslut, vilket har gått sådär. En av frågorna är vilken strökurs jag ska läsa i höst. Planen är alltså att gå på universitet, leka lite vuxen och bränna  studiemedel. Jag funderar nu på om litteraturvetenskap skulle vara fantastiskt roligt eller helt enkelt innebära den slutgiltiga dödsstöten för min läslust. Jag vill ju gärna tro att bara jag sitter där kommer andan falla på men sanningen är att just nu tar jag mig knappt igenom en nyhetsartikel utan att distraheras. Jag tog ett avbrott i grubblandet och gick till blå lotus, tur det för annars hade jag fan kreverat av allt tråk i dag.

Där träffade jag dessa djärva som satt på uteserveringen.

 

Nu är jag hemma igen, hungrig men det finns inte särskilt mycket mat här hemma förutom två kilo frysta lingon jag fick med mig hem från dalarna.  Spisen är täckt av en fastsmält plastask och jag är rädd för ångorna som jag har hört ska vara farliga. Nu vill Isak och hans tonårsgäng att jag ska lämna plats i vardagsrummet. Snart kräver de väl att jag ska ta på mig byxor också, jävla fascister.

 

I går var jag på arbetsintervju på hemtjänstföretaget som Susanna jobbar på, det gick bra så förutsatt att mina referenser inte förstör för mig så är vi kanske snart två som skriver om den spännande tillvaron på Södermalms hemtjänst. Jag är i alla fall hur taggad som helst på att träffa alla förhoppningsvis rara gamlingar i distrikt Katarina-Eriksdal. 20 dagar kvar som tonåring nu, tycker att jag lyckas mycket bra med att krama ur det sista ur mitt vilda tonårsliv.

 

Hej så länge.


(i gårkväll)

HEJ!
Sitter i soffan med Allan och Thorgny och ser på en film som jag inte hänger med i samtidigt som jag söker kurser till hösten. Har inte bestämt mig för om jag ska plugga men tror att det skulle vara ok att gå en strökurs bara för att så känna på studentlivet en smula. Överskred just gränsen för hur många kurser man får söka :(.
I dag har jag jobbat flitigt på hemtjänst, lagat köttbullar med Allis, Mathilda var med en stund men sen gick hon på side effects som spelade förband till Jake Bugg på debaser i kväll. I morgon ska jag gå på middag med min nya bonusfamilj Nathorst-böös. Alltså mamis relativt nytillkomna snubbe + tre söner. Är fett nervös.
Ska lämna in min kamera nån gång den här veckan så att vi kan få till lite bild-rullians på det här stället.
PUSS
 
 

Dalecarlia

Hej från mig igen. De senaste dagarna har jag tagit igen förlorad sömn, läst en hel del sidor bok utan att låta iphonen distrahera allt för mycket och ätit enbart påskmat dvs rå fisk. Lite äcklig kosthållning nu när jag tänker på det. Jag lyckades kränga ena halvan av mitt HBO-abonnemang jag naturligtvis glömde avregistrera till min bror och spenderade genast degen på en av mina absoluta favoritplatser Myrorna i Falun. Är ni i trakten någon gång så åk dit. Gör det bara. Resten av stan kan ni skippa.  I dag var det bättre än någonsin. Köpte ett stycke jeansbyxa och två jackor. Man kan aldrig ha för många jackor..mkt bra jackor på Myrorna Falun. Kappor också. Köpte en vit som ser ut lite som flanell. Men det är det inte. Annars är det inte särskilt mycket verkstad här uppe, som sig bör. Det är rätt så skönt att vara på en plats där man kan göra absolut ingenting utan det minsta dåligt samvete. Jag hade visserligen planerat att bestämma mig för vad jag ska göra av resten av mitt liv (i höst i alla fall) under den här vistelsen men det kan jag göra på tåget som tar mig hem i morgon klockan 10.  För nu får det räcka för den här gången.
Här ser ni mig poserandes vackert med lite av husets dalarekvisita.

Kuba part 4

Hej! Här kommer part 4 i min kuba-vistelse::
 
 
Såhär såg det ut i klassrummet där vi lärde oss om subjuntivo och imperfecto. 
 
 
På onsdagar åkte man till stranden med skolan om man ville, här har vi Kajsa, Eugenio och Sarah på Santa Maria
 
Det gick alltid runt poliser i varma uniformer och spände sig å glodde på brudar.
 
 
Kajsa hittade en mini-kokosnöt som smakade salt sten
 
En helg åkte vi till grisbukten och bodde i ett casa på stranden, åt krokodil, dök och gick på flamingo-safari
 
Kajjan i djungeln
 
Eugenio följde med oss till Bahia de cochinos vilket var jättebra för han var kul och det är alltid praktiskt att ha med sig en karl när man reser.
 
Vi skulle ta ett par snygga djungelpics men jag såg inte så fin ut
 
Denna blev väl ljuvlig ändå
 
Här är vi på flamingo-safari
 
Se där! Hade inte ett så suitable objektiv med mig men man ser i alla fall att det är äkta vara.
 
Kajsa hänger lite i bilfönstret
 
Och jag i bilen
Här bodde vi! Mycket bekvämt.
 
Sen åkte vi tillbaks till Havanna och då hade vi fått en norrman och en galen lituanier på köpet.
 
Resten tar vi en annan gång! HEJPUSSSES
 
 
 

Madagaskar

Hej !
 
I dag fick jag reda på att jag har vunnit en resa med goodtravel till Madagaskar där jag ska volontärarbeta i sommar uppe i bergen. Kommer vara borta i två månader och säkert missa massa kul men va fan liksom!
Tjihoo äntligen lönar det sig, har säkert varit med i över hundra tävlingar på nätet så jag var verkligen värd detta hihi. 
PUSS <3
 

hotland

Hallihallå! Jag och Hugan är i Värmland och göttar oss. I dag har vi gått hela naturstigen och sen legat å solat på en bänk. 
Vi är 16 personer ur min släkt här just nu så det är människor överallt hela tiden. Vi har fått äran att sova på golvet i stora matsalen vilket betyder tidig väckning av mini-släktingar. Just nu ligger Hugo och flinar åt smartare än en femteklassare, han skrattar alltid åt så jävla tråkiga grejer på TV. Blev jättebesviken nyss när jag skulle ladda ner nyaste game of thrones och märkte att den inte släpps förrän om 2 h vilket blir svårt att hålla sig vaken till. Sådär, nu har jag berättat lagom osammanhängande om tillvaron här, är tillbaks på tisdag! 
 
Detta är iaf lite härliga bilder från photobooth dessa två dagar:
 
'
 
Gla Påsk på er!